Alweer 2 jaar zonder jou…

Voordat je het verhaalt leest: ik heb vorig jaar een groot verhaal geschreven waarin alles heb meegemaakt omschrijf. Als je die nog niet hebt gelezen, lees die dan eerst via: http://mijnervaringmetkanker.nl/mijn-ervaring-met-kanker-mijn-verhaal/

—————————————

Alweer 2 jaar zonder jou…

Vorig jaar, toen het precies 1 jaar geleden was dat mijn moeder overleed aan de gevolgen van kanker, heb ik een verhaal geschreven. In eerste instantie was dit voor mijn eigen verwerking, maar door het verhaal online geplaatst te hebben, heb ik ook veel andere mensen hiermee geholpen als het gaat om het verwerken van het verlies van hun dierbare aan de gevolgen van kanker. Ik heb vorig jaar ontzettend veel (positieve) reacties mogen ontvangen uit heel Nederland en heb veel mensen met mijn verhaal geholpen. Daarom wil ik ook dit jaar weer mijn verhaal met jullie delen.

Vandaag is het precies 2 jaar geleden dat mijn moeder is overleden aan de gevolgen van kanker en heb ook dit jaar weer een verhaal geschreven. In dit verhaal vertel ik hoe ik het afgelopen jaar heb ervaren en hoe het nu met mij gaat.

Het is vandaag 1 november 2018. Ik heb vandaag vrij genomen van mijn stage, omdat ik vandaag mijn gedachten vandaag toch niet bij het werk zullen zijn, maar bij mijn moeder die ik alweer 2 jaar moet missen. Ik zit momenteel zelf in het vierde (en ook laatste) jaar van mijn opleiding Mediavormgeving en loop momenteel stage in Enschede. Ik heb mijn vorige stageperiode met een fantastische 9 afgerond en daar ben ik ontzettend trots op! Ook tijdens mijn huidige stage gaat het fantastisch; ik heb veel leuke nieuwe mensen mogen leren kennen en zit echt op m’n plek!

Er zijn door het afgelopen jaar heen altijd wel momenten geweest dat ik aan mijn moeder dacht. Denk bijvoorbeeld aan haar geboortedag of Moederdag. Vooral met Moederdag is het soms vervelend om anderen met hun moeder te zien. Toch kan ik, elke keer als ik aan haar denk, er met een positieve gedachte naar kijken. Het negatieve gedeelte, dat vorig jaar zeker nog wel aanwezig was, is voor het grootste gedeelte “verdwenen”. Hierdoor kan ik nu aan mijn moeder terugdenken op een fijne manier. Denken aan alle leuke dingen die ik met haar mocht meemaken! Zelfs de kleinste dingen als het samen een filmpje kijken komen hier voorbij.

Toen mijn moeder nog leefde maakten we thuis wel eens grapjes over wanneer ik met een vriendin thuis zou komen als ik bijvoorbeeld uit was geweest of naar een feestje was geweest. Dat zou mijn moeder geweldig hebben gevonden! Dit jaar heb ik dan toch een meisje leren kennen waarmee ik inmiddels al ruim 3 maanden gelukkig ben, waarmee ik goed kan praten, waarmee ik kan lachen en waarmee ik vooral alles kan delen, zo ook deze verhalen. Lieve mam, je hebt dit helaas niet mee kunnen maken, maar ik weet zeker dat je haar ontzettend leuk had gevonden!

Zoals jullie kunnen lezen ben ik op dit moment gelukkig, heel gelukkig. Ik zit goed in m’n vel, heb een leuke stageplek en heb een topper van een vriendin waar ik ontzettend trots op ben! Ik had zo graag gewild dat ik dit allemaal nog met je had kunnen delen. Dat ik thuis kon komen met deze mooie verhalen en we daar de hele avond over konden babbelen.

Lieve mam, ik moet je alweer 2 jaar missen en iedere dag is eigenlijk 1 teveel. Ik hoop dat je het daarboven fijn hebt en geen pijn meer hebt. Ik ben en blijf ontzettend trots op jou en bewonder nog steeds hoe sterk en moedig je was! Ik hou van jou, mam!

4 Reacties

Voeg toe →

  1. Top Ruben , daar wordt ik even stil van. Je bent een lieve zorgzame kerel,waar je moeder ontzettend trots op zal zijn. Liefs karin

  2. Wauw ruben. Heel knap en mooi hoe je dit weet te vertellen. Ik weet zeker dat jou moeder ontzettend trots op jou en jessie is !

  3. Wow….wat een verhaal….t raakt me … ze mag super trots zijn op zo’n zoon… topper ben je!!!!

  4. Learning how to up start an Online business does donrrrt you have
    to be hard or overwhelming. Most people have regarding cell phones and the online world.
    These methods will drive more traffic to your area. https://918kiss.host/downloads

Geef een reactie