Moederdag. De dag waarop je je moeder extra in het zonnetje zet en bedankt voor alle liefdevolle zorg van de afgelopen jaren. In de weken voor Moederdag word je overspoeld door allerlei soorten reclames, je kunt het niet ontlopen. Wanneer je geen moeder meer hebt, word je er bij elke soort van reclame herinnert aan het feit dat dit een Moederdag is zonder moeder…

Op 1 november 2016 overleed mijn moeder aan de gevolgen van borstkanker. Vorig jaar (1 jaar na het overlijden) heb ik mijn uitgebreide verhaal gedeeld en hierin mijn ervaringen omschreven: http://mijnervaringmetkanker.nl/mijn-ervaring-met-kanker-mijn-verhaal/.

Vandaag is het 13 mei 2018, Moederdag. Een dag waar ik weer even extra stil sta bij het feit dat ik geen moeder meer heb en deze Moederdag dan ook door moet komen zonder moeder. Op dit soort dagen hakt de leegte er extra in…

Deze dag is toch wel een beetje anders dan alle andere dagen. De herinneringen komen allemaal tegelijk omhoog, je ziet hoe anderen Moederdag vieren met hun moeders en ja, dat doet pijn. In zulke periodes vallen deze dingen je extra op. Mensen die samen met hun moeder gezellig zitten te lunchen, een dagje weg gaan of gewoon gezellig bij elkaar zijn. Het doet je allemaal op deze toch wat extra pijn. Toch proberen we deze dag niet te zwaar beladen te maken en proberen we hem zo normaal mogelijk in te vullen.

Voor mijn moeder overleed, vierden we Moederdag altijd met een ontbijtje op bed waarna we gezellig de cadeautjes of knutselwerkjes gingen uitpakken. Ze vond vaak alleen de aanwezigheid en een dikke kus al genoeg voor Moederdag. Een mooie herinnering: ze waardeerde juist die kleine dingen!

Voor vandaag hebben we een extra bloemetje bij haar urn neergezet en het kaarsje aangestoken. Niet alleen op deze dag denk ik aan jou, maar elke dag opnieuw!

Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan je denk…Fijne Moederdag mam, waar je ook bent! 

Gerelateerde afbeelding